دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق تابآوری در 34 صفحه در قالب word , قابل ویرایش ، آماده چاپ و پرینت جهت استفاده.
توضیحات کوتاه از متن:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
منشأ مفهوم تابآوری از پژوهشهای روانشناختی اولیه در مورد کودکانی به دست آمد که به موقعیتهای ناخوشایند زندگی آسیبناپذیر بودند. بهمرورزمان کلمه «آسیبناپذیر» بهوسیله تابآوری جایگزین شد و زمینه جدیدی از نظریه و تحقیق به وجود آمد. مفهوم تابآوری از دهه 1800 آشکار شد و تاکنون نیز ادامه دارد (جکسون، فیرتکو و ادنبورق[1]، 2007).
تحقیق سلیگمن[2] (1990) «روي درماندگي آموختهشده[3]» معلوم كرد كه افراد میتوانند براي منفعل بودن و ناامیدی از حل مسائل، هنگامیکه فعالیتهای آنان طبق انتظار پيش نمیرود و به پاداش نمیانجامد، شرطي شوند. سپس سليگمن دريافت كه افراد وقتي به اين باور میرسند که تلاشهایشان میتواند با موفقيت همراه باشد، خوشبینی نيز آموخته میشود و این مفهوم تابآوری را برای ما روشن میکند.
تابآوری به فرآيند پويايي انطباق مثبت با تجربههای آسیبزای زندگی اطلاق میشود (لاتار وچيچتي،2000) كه «مقاومت در برابر استرس» (گارمزی، 1985)، يا «رشد پس ضربهای» (شاو، جوزف و لینلی[4]، 2005؛ سنول-دوراک و آیواسیک، 2010) هم ناميده شده است. پس تابآوری، پدیدهای بیشتر از زنده ماندن در مقابل استرسها و تلخیهای زندگي است (بونانو[5]،2004). بنا به تعريفي از اولسون و همکاران (2003) تابآوری به انطباق موفقی گفته میشود که در مصائب ناتوان ساز آشکار میشود. این تعریف بیانگر این است که تابآوری مستلزم این است که فرد بین عوامل مشکلساز و مثبت محافظتکننده تعامل برقرار کند. آریهارت[6] (2005) بیان داشت که ماهیت تابآوری توانایی برای برگشت از استرس بهطور مؤثر و به دست آوردن عملکرد خوب باوجود مشکل است. ازنظر والش[7] (2006)، تابآوری شامل تعامل بین عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی است که اغلب تأثیر چالشهای استرسزای زندگی را تعدیل میکند. کروگر و پرینسلو[8] (2008) اظهار کردند که تابآوری سازهای پیچیده است و توسط محققان بهصورت فرآیند رشدی پویا، آمادگی یا ظرفیت یا پیامد مثبت حفظشده، تعریفشده است. تابآوری به یکی از مفاهیم مهم در تحقیقات و نظریههای سلامت روانی در دهههای گذشته تبدیلشده است. درحالیکه بعضی افراد بهطور طبیعی تاب آور هستند برخی دیگر برای داشتن آن باید تلاش کنند (گریفیت[9]،2007). گرچه تعاریف زیادی از تابآوری ارائهشده است اما بهطورکلی واژه تابآوری به عوامل و فرآیندهایی اطلاق میشود که خط سیر رشد را از رفتارهای مشکلزا و آسیب روانشناختی قطع کرده و باوجود مشکلات و شرایط ناگوار به پیامدهای سازگارانه منتهی میکند.
برخي از ویژگیهای مرتبط با تابآوری را میتوان ياد داد و تقويت نمود. با يك جمعبندی كلي میتوان تابآوری را شامل اين موارد دانست: حفظ آرامش در هنگام رویارویی با فشار، انعطافپذیری در مقابل موانع، حفظ خوشبینی و احساسات مثبت در دشواریها، اجتناب از راهبردهاي فرسايشي. علاوه بر آن افراد تاب آور بهطور عادي قادر به تفكر خلاقانه و منعطف درباره حل مشكلات میباشند و هر وقت نياز باشد از افراد ديگر كمك میگیرند و به ديگران هم در مواقع بحراني كمك میکنند. اين افراد داراي درجاتي از سلامتي و استقلال هستند. آنها به تواناییهایشان براي تغيير محيط باور دارند (بوگار و هولس- کیلاکی[10]، 2006).
[1]Jackson, D., Firtko, A., & Edenborough, M
[2]Seligman, M. E
[3]Learned helplessness
[4]Shaw, A., Joseph, S., & Linley, P. A
[5]Bonanno, G. A
[6]Arehart, J
[7]Walsh, F
[8]Kruger, L., & Prinsloo, H
[9]Griffith, D
[10]Bogar, C. B. & Hulse-Killacky, D
مبلغ واقعی 23,163 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 18,530 تومان
برچسب های مهم