بزرگ ترین فروشگاه مبانی نظری رشته های روانشناسی و مدیریت و...

بررسی انواع فریم ورک های اندروید (قسمت دوم)


نقد و بررسی انواع فریم ورک اندروید

در خدمت شما هستیم با ادامه بحث انواع فریم ورک های اندروید. در مقاله قبلی با سه مدل فریم ورک آشنا شدیم. اینک بقیه ماجرا را در بمب کد دنبال کنید.

فریم ورک Native Script

اولین فریم ورکی که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم، فریم ورک Native Script می باشد. این فریم ورک از جاوا اسکریپت استفاده می کند. توسعه برنامه ها با آن امر بسیار ساده ای است. با استفاده از فریم ورک Native Script می توانید رابط های کاربری زیبا و جذابی درست کنید. این کار در هر صفحه به صورت جداگانه طراحی می شود.

فریم ورک Ionic

بی معنی است که در سفر سرزمین های فریم ورک باشیم و اشاره ای به فریم ورک Ionic نکنیم. سرزمین فریم ورک Ionic رایگان و متن باز است.برای توسعه برنامه های تحت وب و اندروید کاربرد دارد. سرعت پیشرفت این فریم ورک فوق العاده است. این سرزمین، توابع بسیاری دارد و می تواند در کد نویسی کمک فراوانی به برنامه نویسان بکند. به دلیل کاربرد گسترده این فریم ورک، آموزش آن در اینترنت فراوان است و به ابهامات شما به خوبی پاسخ می دهد. استفاده از این فریم ورک رایگان است که به هر توسعه دهنده ای این امکان را می دهد از آن به راحتی استفاده کند.

فریم ورک Xamarin

Xamarin یک فریم ورک عالی شرکت ماکروسافت است. البته باید اشاره کنیم که این فریم ورک در سال 2011 توسط شرکت بزرگ ماکروسافت خریداری شد.شاید به جرات بتوان گفت که زامارین یک فریم ورک قدرتمند برای اپلیکیشن‌های هیبریدی می باشد.

فریم ورک jQuery Mobile

jQuery Mobile نیز یکی از فریم ورک های موبایل است. شاید اگر بگوییم این فریم ورک پدر تمام فریم ورک های موبایل است، بی راه نگفته باشیم. چهارچوب این فریم ورک جاوا اسکریپت است که برای تلفن های هوشمند و تبلت ها بهینه شده است. jQuery Mobile طراحی شده است که بطور استاندارد و ساده اسکریپت کردن را در مرورگر انجام دهد.

فریم ورک Sencha Touch

در بحث انواع فریم ورک های اندروید، Sencha Touch یکی از فریم ورک هایی است که قابلیت چند سکویی به شما می بخشد. دانش لازم برای این فریم ورک HTML5 و جاوا اسکریپت می باشد. بعد هر کاری برای توسعه اپلیکیشن می توانید انجام دهید. این فریم ورک برای شرکت های بزرگ به خوبی قابل استفاده است.

از شما ممنونیم که با بمب کد همراه بودید. امیدواریم اطلاعات مفیدی در حوزه انواع فریم ورک های اندروید در اختیار شما قرار داده باشیم.

 

بمب کد

انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۸

اندروید استودیو


نرم افزار اندروید استودیو

در این سفر پر پیچ و خم ما، بی انصافی است که حرفی از اندروید استودیو زده نشود. این محیط برنامه نویسی در سال 2013در یک کنفرانس معرفی شد. سال های اوج خود را سپری کرده است و اکنون به نظر می رسد نزدیک به بازنشستگی است. در این نرم افزار به صورت پیش فرض می شود با جاوا برای اندروید برنامه نویسی کرد، ولی می توان با پلاگین کردن سی پلاس پلاس از این زبان هم بهره برد.

اگر برای اولین بار برنامه اندروید استودیو را باز کنید، متوجه شباهت زیاد او به ویژوال استودیو می شوید. این برنامه محیط نسبتأ ساده ای دارد و می توانید به راحتی با drag and drop کردن چهار چوب یک اپلیکیشن را طراحی کنید.

با وجود همه مزایایی که اندروید استودیو از آن بهره مند است، معتقدیم این برنامه در حال خارج شدن از رده است. معایب زیادی هم دارد. برای مثال بسیار سنگین است و حجم آن زیاد است.باید سیستم شما از لحاظ سخت افزاری بسیار قوی باشد. یکی از اساسی ترین مشکل های این برنامه بالا بودن حجم sdk می باشد. حل کردن خطاهای آن بعضأ سخت یا غیر ممکن است. جالب است بدانید اندازه اصلیsdk در اندروید استادیو چیزی در حدود شصت گیگ می باشد در حالی که انداز sdk در eclipse شاید به چهارصد مگ هم نرسد!

ولی یک مسئله را هم برای شما بیان کنیم. اگر قصد ورود به بازار کار و درآمد زایی در ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم از اندروید استودیو استفاده کنید و در یادگیری آن تلاش کنید.

در آخر نگاهی کلی به سفری که کردیم داشته باشیم. در این سفر زیبا، با تعریف فریم ورک آشنا شدیم. همچنین مزایا و معایب آن را بررسی کردیم. برای شروع کار با معماری فریم ورک ها به خوبی آشنا شدیم و به نقد و بررسی آنها پرداختیم. همچنین در ادامه سفر با انواع مختلف فریم ورک هایی که در سال های اخیر پر استفاده بودند آشنا شدیم و در نهایت با مقاله اندروید استودیو سفر خود را به پایان رساندیم.

این سفر، شما را با مباحث جذابی آشنا کرد که با خواندن آن تصمیم گیری برای چگونگی شروع علم برنامه نویسی اندروید آسان خواهد شد. امیدواریم از این سفر لذت برده باشید. بمب کد، برنامه سفرهای مختلفی برای شما تدارک دیده است. حتمأ پیگیر مقالات بعدی ما باشید.

 

اندروید استودیو
انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۸

بهترین زبان‌ های برنامه نویسی برای یادگیری درسال ۲۰۱۸


بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی لیستی برای هدف‌گذاری آینده است. برای برداشتن اولین گام در برنامه‌نویسی حرفه‌ای‌، باید بدانید که چه راه‌هایی برای رسیدن به مقصود دارید. انواع زبان‌های برنامه نویسی همین راه‌ها هستند. به یاد داشته باشید لزوماً بهترین راه‌ها٬ کوتاه‌ترین آن نیست. برای موفقیت در دنیای بزرگ برنامه‌نویسی باید ابتدا زبان‌ها، پتانسیل، حوزه کاربرد، امنیت، کارایی و کاربردی بودن آن‌ها را بشناسید. باید بدانید که هر زبان به چه‌کاری می‌آید و چه توانایی‌هایی دارد؟ از این طریق است که می‌توانید آینده و جایگاه آن زبان را در صنعت IT پیش‌بینی کنید؛ چراکه آینده آن زبان می‌تواند آینده شما باشد.

فرض کنید از میان زبان‌های انسانی زبان چینی را یاد گرفتید. می‌توانید با بیش از یک میلیارد چینی‌زبان صحبت کنید. کمتر زبانی چنین پتانسیلی در خود دارد؟ ولی آیا شما با چینی‌ها، سروکار دارید؟ بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی هم به همین نحو از برترین‌ها قرار می‌گیرند. شاخص‌هایی وجود دارد که بدون تعصب، نشان می‌دهد یک‌زبان برنامه‌نویسی چرا و چگونه از دیگر زبان‌ها برتر است؟

لیست فنی برترین زبان‌های امروز دنیای فناوری اطلاعات، با بررسی دقیق و علمی جایگاه فعلی و سرنوشت آن‌ها در دنیای تکنولوژی، به شما کمک می‌کند تا اولین گام خود را درست و محکم بردارید.

زبان‌های چهار ستاره

زبان‌های برنامه‌نویسی شاخص‌هایی دارند که توانایی هرکدام از آن‌ها در این خصایص، جایگاه آن‌ها را در لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی تعیین می‌کند. این شاخص‌ها عبارت‌اند از:

  • سطح درآمد و حقوق برنامه‌نویس
  • گستره فرصت‌های شغلی و تقاضای کار
  • درصد رشد تقاضا و فرصت‌های شغلی در آینده
  • درصد یادگیری آسان و لذت‌بخش

راهنمای سفر در دنیای بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

ما به سرزمین هر زبان سفر می‌کنیم تا اهداف اصلی از خلق آن را بشناسیم. قدرت‌ها و ضعف زبان‌های برنامه‌نویسی را بررسی می‌کنیم. ‌نگاهی به نمودارهای معتبر و مفید TIOBE و گزارش Octoverse گیت‌هاب می‌کنیم تا محبوبیت هر زبان در دنیای فناوری اطلاعات را بسنجیم. به نمودار جذاب حقوق و دستمزدهای سایت Indeed و StackOverflow مراجعه می‌کنیم و وضعیت درآمد زبان‌های برنامه‌نویسی را مقایسه می‌کنیم. با استفاده از ابزار Google Trends وضعیت تقاضای آن‌ها را طی بازه زمانی پنج سال گذشته بررسی می‌کنیم. قسمتی از شیوه کدنویسی زبان موردنظر را می‌بینیم تا باحال و هوای آن زبان، آشنا شویم.

در انتهای سفرمان به شما پیشنهاد می‌کنم، مطلب زبان‌های برنامه نویسی که آینده را تغییر خواهند داد نیز مطالعه کنید. زبان‌هایی که به سرعت بازار آینده برنامه‌نویسی را تسخیر می‌کنند و هدف گذاری برای یادگیری آنها یک سرمایه گذاری عاقلانه و پرسود است.

سایت TIOBE و لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

سایت TIOBE

سایت TIOBE خط‌کش محبوبیت دنیای برنامه‌نویسی است. TIOBE درباره بهترین زبان برنامه‌نویسی یا زبان‌هایی که در بالای لیست پرشمارترین خطوط کدنویسی در دنیا قرار دارند، نیست. این سایت شاخص‌های باکیفیتی دارد و هرماه نتایج آن بروزرسانی می‌شود.

شاخص‌های رتبه‌بندی در این سایت بر اساس تعاریف زیر است:

  • تعداد مهندسان خبره و ماهر در سراسر جهان
  • دوره‌های آموزشی زبان برنامه‌نویسی
  • فروشندگان ثالث
  • موتورهای جستجو

گستردگی همکاری سایت جستجو مانند گوگل، بینگ، یاهو، ویکی‌پدیا، آمازون، یوتیوب و بایو اعتبار خاصی به این گزارش‌ها می‌دهد.

 

گیت هاب

سایت GitHub و لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

GitHub باشگاه مبتنی بر وب برای توسعه پروژه‌های رایگان و تجاری است. با استفاده از سیستم کنترل گیت‌هاب برنامه‌نویسان از سراسر جهان می‌توانند باهم در ارتباط باشند و در مدیریت پروژه‌ها و توسعه آن‌ها مشارکت داشته باشند.

ایجاد وضعیت آنلاین و رصد روند تغییرات کدها در یک پروژه، به تیم برنامه‌نویس پروژه، قدرت هماهنگی و مدیریت بیشتری را می‌دهد، این همان مزیت گیت‌هاب است. مزیتی که باعث شده تا ۲۴ میلیون کاربر در ۶۷ میلیون مخزن با وسعت ۳۳۷ زبان برنامه‌نویسی در گیت‌هاب مشغول فعالیت باشند. این مجموعه عظیم گیت‌هاب را علاقه‌مند به ساخت گزارشی سالیانه به نام octoverse کرده است که موضوع آن محبوب‌ترین‌های زبان‌های برنامه‌نویسی است.

سایت Indeed و لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

محور فعالیت سایت Indeed استخدام و کاریابی است. این سایت در سال ۲۰۱۴ وارد عرصه کاریابی اینترنتی شد و هم‌اکنون در ۲۸ زبان و در بیش از ۶۰ کشور مشغول به فعالیت است. تعداد بازدیدکنندگان از این سایت در ماه به ۲۰۰ میلیون نفر می‌رسد و هرروز میلیون‌ها نفر در آن به جستجوی فرصت‌های شغلی و مطالعه روزمه افراد می‌پردازند.

سایت StackOverflow و لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

استک اور فلو

StackOverflow برای ایرانیان عزیز و به‌صورت خاص برای جامعه برنامه‌نویسی آن آشنا است. به‌جرات می‌توان گفت این سایت یک دایه مهربان برای توسعه‌دهندگان مبتدی است. در آن بیش از میلیون‌ها سؤال در رشته‌های مختلف برنامه‌نویسی مطرح‌شده که توسط دیگر برنامه‌نویسان برای آن‌ها، راه‌حل‌هایی مناسب و آموزنده بیان‌شده است. این سایت در ماه پذیرای بیش از ۵۰ میلیون کاربر است و شما باکمی مشغولیت در آن احساس غربت نخواهید کرد.

فعالیت در این سایت‌ها برای برنامه نویسان حرفه‌ای لزوماً و به‌صورت مستقیم، درآمدی ندارد؛ ولی درصد مشارکت برنامه‌نویسان و البته جواب‌های درست آن‌ها باعث خلق یک رزومه خودکار توسط سایت می‌شود. این رزومه‌ها و گزارش‌ها توسط جویندگان متخصصان برتر و کارآمد و محققان نیز، رصد می‌شود و موجب خلق فرصت‌های شغلی مناسبی خواهد شد. استک اورفلو نظرسنجی‌های معتبری درباره برنامه‌های کاربردی محبوب، عادت‌های کاری برنامه نویسان و غیره نیز ارائه می‌دهد.

۱. زبان‌ برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت (Java Script)

جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت طبق نتایج سایت StackOverflow با کسب ۶۵ درصد رأی محبوبیت کاربران، در جایگاه نخست ایستاده است.

 

جاوا اسکریپت زبان جذابی است که اغلب با جاوا اشتباه گرفته می‌شود. اقبال برنامه نویسان و رشد سریع این زبان در یک دهه گذشته بسیار جای تأمل دارد. قابلیت‌های این زبان باعث شده که به‌محض ورود شما به دنیای برنامه‌نویسی، با چند برنامه و نرم‌افزار یا صفحه وب روبه‌رو می‌شوید که با این زبان وظیفه خود را انجام می‌دهند.

جف اتوود Jeff Atwood معروف و محبوب دنیای برنامه‌نویسی و از بنیان‌گذاران سایت StackOverflow و Stack Exchange جمله جالبی را در مورد این زبان بیان کرده است:

هر برنامه‌ای که بتواند به شیوه جاوا اسکریپت نوشته شود، روزی به‌صورت جاوا اسکریپت نوشته خواهد شد.

حقیقتاً هم جاوا اسکریپت با روند رو به رشد فنی و افزایش محبوبیت خود، در سال‌های آینده نیز رقیب سرسختی برای دیگر زبان‌ها خواهد بود.

در میان سه زبان اول طراحی صفحات فرانت اند (FrontEnd) جاوا اسکریپت یک پای ثابت است. اگر جی‌کوئری (jQuery) را رقیبی برای جاوا اسکریپت به‌حساب می‌آورید، باید بدانید، جی‌کوئری یک کتابخانه جاوا اسکریپتی است. فریمورک‌ها هم گویی صف‌کشیده‌اند تا با جاوا اسکریپت کار کنند. از Angular، React،Ember،Backbone گرفته تا دیگران که درراه‌اند. شما در فرانت‌ اند با جاوا اسکریپت هستید در بکند (Backend) نیز به لطف فریمورک Node.js به‌صورت در لحظه و از سمت سرور با جاوا اسکرپیت، جویای احوال کلاینت‌ها هستید.

طبق نتایج آماری StackOverflow و به زبان ریاضی ۷۵ درصد فریمورک‌های محبوب در سال ۲۰۱۷ بر پایه جاوا اسکریپت بودند. تصور کنید کسانی که به زبان جاوا اسکریپت مسلط هستند، برای انتخاب فریمورک مناسب چقدر باید نگران باشند؟

اگر می‌خواهید برنامه شکوهمند و جذاب خود را به شیوه وب تعاملی بسازید و در لحظه کاربران کلاینت را از مزایای برنامه خود بهره‌مند کنید، جاوا اسکریپت می‌تواند انتخاب اول شما باشد. این را هم به یاد داشته باشید که جاوا اسکریپت دو همراه دوست‌داشتنی بانام‌های HTML و CSS هم دارد. این سه تفنگدار تیم قدرتمندی را باهم تشکیل می‌دهند و در مأموریت طراحی صفحات وب یکه‌تازی می‌کنند.

در عرصه برنامه‌های گوشی‌های همراه که امروز بازار داغی دارد، جاوا اسکریپت حامیان خوبی دارد. شما با ابزار Apache Cordova می‌توانید وارد برنامه چند سکويی (Cross Platform) شوید که مبتنی بر HTML 5 هستند. اپلیکیشن‌های زیبایی بسازید که به همت سه تفنگدار طراحی می‌شوند و جاوا اسکریپت نقش محوری در آن‌ها دارد. با ابزار React Native و قدرت جاوا اسکریپت پا را از این فراتر بگذارید و با زیرساخت‌های native گوشی‌های همراه ارتباط برقرار کنید تا اپلیکیشن‌های مفید و قدرتمندی روانه بازار کنید.

زمانی هم که بخواهید وارد حوزه ساخت برنامه‌های بازی یا حتی دسکتاپی شوید فریم‌ورک Electron در کنار شماست. به‌راحتی می‌توانید برنامه‌هایی چند سکویی را با JavaScript برای انواع سیستم‌عامل‌ها بسازید.

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

جمع‌بندی جاوا اسکریپت از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

بدون شک جاوا اسکریپت از درصد محبوبیت بالایی چه در زمان ما و چه در آینده برخوردار است. رقابت در رنک‌های بالای حقوق و دستمزد مابین زبان‌های برنامه‌نویسی، مخصوصاً برای زبان‌های تازه‌وارد بسیار سخت است. همان‌طور که گفته شد، تنها محبوبیت یک‌زبان باعث نمی‌شود که حقوق و درآمد فوق‌العاده نصیب برنامه نویسان شود.

 

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

وضعیت محبوبیت جاوا اسکریپت در پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان جاوا اسکریپت


document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(event) {
  var e = document.getElementById("myForm");
  var msg = "";

  // Wait for user to click the button
  e.addEventListener("change", function () {
    var myColor = this.color.value;

    if (myColor == "Blue") {
      msg = "Just like the sky!";
    } else if (myColor == "Red") {
      msg = "Quite daring!";
    } else if (myColor == "Green") {
      msg = "Like... grass?";
    }   

    // Output message
    document.getElementById("msg").innerHTML = msg;
  }, false);
});

۲. زبان‌ برنامه‌نویسی سویفت (Swift)

سویفت

Swift در لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی قرار دارد. وقتی اپل در سال ۲۰۱۴ این زبان را عرضه می‌کرد هدفش توسعه برنامه‌های native برای ios یا macOS به‌دور از دردسرهای پیچیده ساخت و تست بود.

درحالی‌که این زبان دوران رشد خود را طی می‌کند ولی چون قابلیت همراهی زبان Objective-C و حتی زبان C را در خود دارد، جای پای محکمی را برای خود در برنامه‌نویسی سیستم‌عامل‌های iOS یا macOS بازکرده‌ است. بعد از یک سال از ساخت، Swift توانست در میان توسعه‌دهندگان رتبه یک را از نظر محبوبیت، از آن خود کند. در سال ۲۰۱۷ نیز با رتبه چهارم هنوز در میان پنج زبان محبوب دنیا جا خوش کرده است. یکی از نکات موفقیت Swift شیوه کد‌نویسی آن است. برخلاف Objective-C و شیوه کدنویسی خاص آن، در سویفت کدنویسی شیوهای مشابه با زبان‌های همچون C یا java دارد. به همین دلیل شما و دیگر توسعه‌دهندگان نیز می‌توانید فرصت استفاده از Swift را داشته باشید،‌ چه‌بسا که به این زبان مهاجرت هم کردید.

برای استفاده از Swift اگر به سیستم‌عامل مکینتاش دسترسی ندارید کمی دچار صرف هزینه خواهید شد. شاید راه مناسب‌تر استفاده از ماشین مجازی virtual box و نصب ادیتور xcode به روی ویندوز است. روال سختی ندارد؛ ولی شاید نیاز به آزمون‌وخطا داشته باشید. درهرصورت اگر عزم جزم کرده‌اید برای آیفون برنامه‌نویسی کنید، می‌توان گفت که هزینه‌های شما با موفقیت‌های شما جبران خواهد شد. در بازار اپلیکیشن‌های گوشی هوشمند، درآمد برنامه‌های iOS از برنامه‌های اندروید بیشتر است. البته خبرهایی هم در راه است که Swift محبوب را، در آینده نزدیک می‌شود در ویندوز نیز، ملاقات کرد.

 

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

جمع‌بندی تحلیل سویفت از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

سویفت با ظهور خود باعث جلب علاقه و توجه توسعه‌دهندگان بیشتری به سیستم‌عامل‌های iOS و macOS شد. این علاقه امروز به عشق تبدیل‌شده تا حدی که تقاضاهای زیادی برای اجرای سویفت در سیستم‌عامل‌های همچون ویندوز از سراسر جهان به گوش می‌رسد. این نویدی برای آینده بهتر برای سویفت و توسعه‌دهندگان سویفت است.

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

 

وضعیت محبوبیت سویفت طی پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان سویفت


import UIKit
class ViewController: UIViewController {
    override func viewDidLoad() {
        super.viewDidLoad()

        self.navigationController!.navigationBar.barTintColor = UIColor.yellow        
        self.navigationController!.navigationBar.titleTextAttributes = [NSForegroundColorAttributeName: UIColor.black]

        let navBgImage:UIImage = UIImage(named: "bg_blog_navbar_reduced.jpg")!
        self.navigationController!.navigationBar.setBackgroundImage(navBgImage, for: .default)
    }

    override func didReceiveMemoryWarning() {
        super.didReceiveMemoryWarning()
    }
}

۳. زبان‌ برنامه‌نویسی پایتون (Python)

پایتون

این مار دنیای برنامه‌نویسی تقریباً به همه‌جا، در صنعت فناوری اطلاعات سرک کشیده است و البته در خیلی از کمپانی‌های بزرگ هم خوب چنبره زده است. هدف شما چه ساخت برنامه‌های کاربردی وب، ساخت برنامه‌های دسکتاپ، مدیریت سرورهای شبکه، حضور در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (Machine learning)، اشتراک‌گذاری با ابزار رسانه باشد فرقی نمی‌کند، با پایتون عهد اخوت ببندید. به‌جرات می‌توان گفت در دیگر عرصه‌های برنامه‌نویسی هم Python یار و همراه شما خواهد بود.

شرکت‌های بزرگی از گوگل و ناسا گرفته تا شرکت‌های انیمیشن‌سازی و غیره پایتون را مورداستفاده قرار می‌دهند. اینجاست که نتیجه هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی گیدو ون رسوم Guido van Rossum مرد هلندی خالق پایتون، تجلی پیدا می‌کند. اهدافی که پایتون را به این جایگاه رسانده است، عبارت‌اند از:

  1. پایتون نه‌تنها باید آسان و از نظر بصری ساده و به‌دور از سمبل‌ها و نشانه‌های رایج زبان‌های دیگر باشد؛ بلکه باید هم‌تراز رقبایش قوی و قدرتمند نیز باشد.
  2. پایتون اپن‌سورس باقی می‌ماند تا هر فردی بتواند در توسعه آن شریک شود.
  3. کدنویسی پایتون باید همچون زبان انگلیسی ساده و قابل‌درک باشد.
  4. برای کارهای روزمره اولین گزینه باشد و زمان برنامه‌نویسی را کاهش دهد.

این شیوه مدیریت و هدف‌گذاری گیدو ون رسوم، علاوه بر موفقیت پایتون، لقب دیکتاتور خیرخواه جاویدان (Benevolent dictator for life) را نیز برایش به همراه داشته است. فریم‌ورک‌هایی مانند Django و Flask مبتنی بر پایتون که در توسعه وب و اپلیکیشن‌های تحت وب فعال هستند، هم بسیار محبوب و شناخته‌شده هستند. در زمینهٔ هوش مصنوعی و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات مخصوصاً طبقه‌بندی داده‌ها، از کتابخانه‌های برنامه‌نویسی Panda و Scikit Learn که بر پایه زبان برنامه‌نویسی پایتون هستند، نباید غافل شد.

با گسترش حوزه فعالیت پایتون، مسیرهای شغلی هم متفاوت خواهد بود. از یک‌سو فرصت‌های زیادی در اختیار شما می‌گذارد و از سوی دیگر در محیط‌های گاه متفاوت، باید به دنبال آینده شغلی خود باشید. یک مطلب مسلم این است که پایتون برای توسعه‌دهندگان مبتدی یک فرصت ایده‌آل است؛ چراکه زبان سطح بالایی به شمار می‌رود و خواندن و درک آن، آسان است.

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

جمع‌بندی تحلیل زبان پایتون از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

پایتون انتخاب مناسبی برای حرفه‌ای‌ها، آماتورها، علاقه‌مندان و حتی کودکان است. بهترین گام برای شروع و سریع‌ترین گام برای جذب در بازار کار و بزرگ‌ترین گام برای رسیدن به موفقیت شغلی است. پایتون نیاز به تبلیغ ندارد نمودارها به قدرت این زبان سطح بالا معترف‌اند.

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

وضعیت محبوبیت پایتون طی پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان پایتون


import itertools

def iter_primes():
     # an iterator of all numbers between 2 and +infinity
     numbers = itertools.count(2)

     # generate primes forever
     while True:
         # get the first number from the iterator (always a prime)
         prime = numbers.next()
         yield prime

         # this code iteratively builds up a chain of
         # filters...slightly tricky, but ponder it a bit
         numbers = itertools.ifilter(prime.__rmod__, numbers)

for p in iter_primes():
    if p > 1000:
        break
print p

۴. زبان‌ برنامه‌نویسی جاوا (Java)

جاوا

در محبوبیت جاوا نمی‎توان شک کرد. در لیست ۵۰۰ شرکت برتر جهان که نشریه معتبر و مطرح تجارت آمریکا به نام فرچون Fortune هرساله تهیه می‌کند، مشتریان جاوا را به‌وضوح می‌توان پیدا کرد. ۹۰ درصد شرکت‌های لیست فرچون، مفهوم شعار معروف جاوا یک‌بار بنویسید، همه‌جا اجرا کنید؛ را تجربه کردند و از جاوا استفاده می‌کنند. یادگرفتن و تسلط بر جاوا علاوه بر فرصت‌های شغلی بسیار عالی در همه جای جهان، به شما فرصت آشنایی با ماشین مجازی معروف جاوا JVM را می‌دهد. کار کردن با این ماشین یعنی شما یک توسعه‌دهنده قدرتمند چند سکویی هستید.

جاوا زبانی است که هنگامی‌که تصمیم می‌گیرید توسعه‌دهنده بک‌اند شوید یا مدیریت big data را انجام دهید یا برای گوشی‌های اندروید برنامه‌نویسی کنید،‌ به کار شما می‌آید. حوزه کار جاوا بسیار گسترده است. فرض کنید از یک سیستم کامپیوتری توکار استفاده می‌کنید. منظور رایانه شما نیست؛ بلکه سیستم‌های میکروپروسسوری است که به‌طور روزمره با آن سروکار دارید. از آن‌هایی که در دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها هستند تا درون‌گوشی همراه یا حتی ماوس شما و هزاران جای دیگر. با جاوا می‌توانید برای این قبیل سیستم‌های جاسازی‌شده درون سیستم‌های بزرگ‌تر که به Embedded System معروف هستند، برنامه‌نویسی کنید. با تکنولوژی رو به رشد میکروپروسسورها و استفاده آن در همه‌جا آیا برنامه نویسان جاوا دچار افت تقاضای کار می‌شوند؟

جاوا هم‌اکنون هم از مرسوم‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی است؛ اگرچه تا حدودی کند است، البته نسبت به زبان‌های کامپایلری؛ ولی جذابیت‌های جاوا به‌قدری است که نه در دهه آینده و نه حتی فراتر از آن هیچ جا نخواهد رفت و به فعالیت موفق خود ادامه می‌دهد.

با این گستره موقعیت و فرصت شغلی انتخاب جاوا، باوجود محبوبیت بیشتر زبان‌های دیگر، در لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی، کار خوبی است. شاید در ابتدا JAVA برای شما سخت و طاقت‌فرسا باشد ولی باگذشت زمان این سختی به لذت خوردن یک فنجان قهوه تبدیل می‌شود.

 

جمع‌بندی تحلیل زبان جاوا در لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

جاوا جایی برای صحبت نمی‌گذارد. جاوا قدرتمند، جذاب و پردرآمد است. با یادگیری جاوا در ایران به پروژه‌های بزرگ وارد می‌شوید و با درک JAVA به‌راحتی می‌توانید به زبان‌های دیگر هم سری بزنید و موفق باشید.

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

وضعیت محبوبیت جاوا در طی پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان جاوا


public class StandardDeviation {
    public static void main(String[] args) {
        double[] numArray = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 };
        double SD = calculateSD(numArray);

        System.out.format("Standard Deviation = %.6f", SD);
    }

    public static double calculateSD(double numArray[]) {
        double sum = 0.0, standardDeviation = 0.0;

        for(double num : numArray) {
            sum += num;
        }

        double mean = sum / 10;

        for(double num: numArray) {
            standardDeviation += Math.pow(num - mean, 2);
        }

        return Math.sqrt(standardDeviation / 10);
    }

۵. زبان‌ برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C)

سی++

چه کسی این زبان کارآمد و منعطف را نمی‌شناسد. سی پلاس پلاس (++C) هنوز هم محبوب است و از سرتاسر جهان متقاضی دارد. باوجوداینکه از سال حضور آن در ۱۹۸۵ تابه‌حال چند دهه از عمر این زبان سطح میانی گذشته است، ولی به خاطر اطمینان از عملکرد درست و گستره کاربرد آن، هنوز هم در میان زبان‌های تجاری مطرح و برتر خوش می‌درخشد.

زبان سی++ شهرت خود را مدیون موفقیت در کارزارهای بزرگ در شرکت‌های مانند مایکروسافت، اوراکل، پی‌پال و ادوبی است. برای یک‌زبان سطح میانی رزومه بسیار خوبی است، زبانی که همانند تجربه یادگیری یک خودروی دو دیفرانسیل به شما جرات می‌دهد تا هر جا، زبان‌های دیگر برنامه‌نویسی چه سطح بالا و چه سطح پایین حرکت می‌کنند، به حرکت بپردازید. شاید بخواهید یک برنامه دسکتاپ با کارایی بالا بسازید یا برای مدیریت حافظه سخت‌افزار کدنویسی کنید، پیشنهاد ما به شما سی++ است.

 

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

جمع‌بندی تحلیل زبان سی++ از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

سی++ با گذر زمان عرصه را به‌دیگر زبان‌ها واگذار نکرده است و می‌توان گفت هر جا زبان دیگری درمانده می‌شود زبان سی++ راه را ادامه می‌دهد. اگر این زبان را انتخاب کنید از حقوق و دستمزد آن پشیمان نخواهید شد.

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

 

وضعیت محبوبیت سی++ در طی پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان سی++ از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی



main()
{
int n,m,i;
float f1=1,f2=1;
cout<<"In Barname Javabe Taghsiam (A!+B!)/(A!*B!) Ra Baraye Shoma Hesab Mikonad"<<endl;
cout<<"Lotfan Adade Avval Ra vared Konid"<<endl;
cin>>n;
cout<<"Lotfan Adade Dovvom Ra vared Konid"<<endl;
cin>>m;
for(i=1;i<=n;i++)
f1=f1*i;
for(i=1;i<=m;i++)
{
f2=f2*i;
}
cout<<"javabe"<<"("<<f1<<"+"<<f2<<")"<<"taghsim bar"<<"("<<f1<<"*"<<f2<<")"<<"mishavad"<<(f1+f2)/(f1*f2);
}

۶. زبان‌ برنامه‌نویسی روبی (Ruby)

روبی

یاقوت زیبای دنیای برنامه‌نویسی که در سال ۱۹۹۳ به دنیا معرفی شد، حالا از محبوب‌ترین زبان‌ها در نزد توسعه‌دهندگان است. همان‌طور که ماتسوموتو خالق ژاپنی آن به دوستی‌ و مرام آن علاقه‌مند بود شعار روبی نیز، بهترین دوست برنامه‌نویس (a programmer’s best friend)، انتخاب شد.

ماتسموتو هدف‌گذاری کرده بود که روند توسعه روبی مابین دو قطب، سادگی در نگارش و قدرتمند در کارایی حرکت کند. همین توجه به نگارش تمیز و کدنویسی روان گاهی روبی را در سرعت، از دیگر نامزدان لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی، عقب می‌اندازد ولی باعث بهره‌وری شما هم در کدنویسی می‌شود که خود نوعی جبران مافات است.

کدنویسی ساده و روان یا به قولی ساختن زبان برنامه‌نویسی شبه محاوره‌ای، یک مزیت فوق‌العاده برای پیشرفت و گسترش یک‌زبان برنامه‌نویسی است. اگر کمی انگلیسی بدانید، در زبان‌هایی مانند پایتون و روبی خیلی سریع‌تر نتیجه می‌گیرید. همین مزیت باعث می‌شود که Ruby هم جزو بهترین انتخاب‌ها برای شروع کار برنامه‌نویسان مبتدی باشد؛ چراکه پیشرفت سریع و لذت از کد‌نویسی، شربت ویتامین کدنویسان، در حل مسائل برنامه‌نویسی است.

عموماً روبی با روبی آن ریلیز اشتباه گرفته می‌شود. ریلیز یک فریمورک بسیار محبوب است که به‌منظور طراحی وب ساخته‌شده است. فریم‌ورک قدرتمند مبتنی بر زبان محبوب روبی که به کارها سرعت قابل‌توجهی می‌دهد و باعث می‌شود انتخاب مناسبی برای استارت‌آپ‌ها هم باشد.

به‌جرات می‌توان گفت شغل برنامه‌نویسی با روبی و روبی آن ریلیز به کاری مفرح تبدیل می‌شود؛ ولی گستره فعالیت روبی همانند دیگر زبان‌های این لیست چندان وسیع نیست. این نکته‌ای است که باید به آن توجه کنید؛ مگر اینکه برای شما گستره فعالیت در دیگر رشته‌های کاری در درجه پایین‌تری از اهمیت باشد.

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی در TIOBE

 

جمع‌بندی تحلیل زبان روبی از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

روبی در رشته کاری خود که توسعه وب است، یک‌زبان حرفه‌ای به شمار می‌رود. کار کردن با آن لذت‌بخش است و فیش پرداخت حقوق آخر ماه، شما را خوشحال‌تر هم می‌کند؛ ولی فرصت‌های شغلی آن مانند دیگر زبان‌های محبوب لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی گسترده نیست.

محبوبیت زبان برنامه نویسی در گوگل ترند

 

وضعیت محبوبیت روبی طی پنج سال گذشته

 

نمونه کدنویسی در زبان روبی از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی


Node = Struct.new("Node", :parent, :coin, :total, :starting_coin)

def make_change(amount, coinage = [25, 10, 5, 1])
  root = Node.new(nil, nil, 0, 0)  
  found_totals = { 0 => root }     
  queue = [root]                   

  catch(:found) do
    until queue.empty?
      node = queue.shift
      node.starting_coin.upto(coinage.size - 1) do |index|
        coin = coinage[index]
        new_total = node.total + coin
        next if new_total > amount || found_totals[new_total]

        new_node = Node.new(node, coin, new_total, index)
        found_totals[new_total] = new_node
        throw :found if new_total == amount
        queue << new_node
      end
    end
  end

  return nil if found_totals[amount].nil?  

  result = []
  cursor = found_totals[amount]
  until cursor.coin.nil?
    result << cursor.coin
    cursor = cursor.parent
  end
  result.reverse!  
end

لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی راهنمایی بود که برای ساخت آینده حرفه‌ای شما تا جایگاه ویژه خود را در صنعت فناوری اطلاعات به دست بیاورید. زبان‌های کمتر شناخته شده ولی بسیار قدرتمندی در راهند که در بازار جهانی برنامه‌نویسی جایگاه مهمی خواهند داشت. وضعیت آنها را هم مطالعه کنید تا با شناخت کامل، تصمیم‌گیری موفق داشته باشید. نکته مهم این است که به دنبال آموزش‌های زبان دلخواه خود بروید، خود را به چالش بکشید و از همین امروز اولین گام را برای ساختن آینده رؤیایی خود محکم بردارید.

زومیت

انتشار : ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

بهترین زبان های برنامه نویسی 2019


اگر در حال حاضر شما در این صفحه هستید و قصد خواندن این مقاله در مورد زبان های برنامه نویسی را دارید، احتمالا از برنامه نویسانی هستید که نیاز دارید به طور مداوم خود را با فناوری های جدید برای حفظ محبوبیت و موقعیت های شغلی تان منطبق کنید و یا جزو کسانی هستید که می خواهند یک تصمیم بزرگ برای آینده خود بگیرند و با انتخاب یک زبان برنامه نویسی به دنیای بسیار لذت بخش و البته چالش برانگیز برنامه نویسان وارد شوند.

 

برنامه نویسی

 

بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستید که با سوالاتی از جمله "زبان برنامه نویسی چیست ؟"، "کدام زبان برنامه نویسی بهترین زبان برای یادگیری است؟"،"پر درآمدترین زبان برنامه نویسی چیست ؟" و "کدام زبان برنامه نویسی آینده ی بهتری دارد ؟" در حال دست و پنجه نرم کردن هستید و هنوز نتوانسته اید زبان برنامه نویسی مد نظرتان را انتخاب کنید شما را دعوت به همراهی در یک ماجراجویی میکنم تا در انتهای آن بتوانید بهترین زبان برنامه نویسی در سال 2019 را با توجه به اهداف مد نظرتان انتخاب کنید.

 

اما مواردی که باید قبل از شروع این ماجراجویی بدانیم :

 

همانطور که می دانید دغدغه ی بسیاری از افراد فعال در حوزه برنامه نویسی مخصوصا کسانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، این است که کدام یک از زبان های برنامه نویسی بهترین زبان برای یادگیری است و این موضوع همیشه یکی از بحث برانگیزترین و داغ ترین موضوعات در حوزه برنامه نویسی می باشد. پاسخ به این سوال قطعا کاری ساده نیست و باید از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گیرد.

از طرفی دیگر با توجه به سرعت چشمگیر پیشرفت فناوری، ظهور و تکامل زبان های برنامه نویسی در دنیای امروز، برای باقی ماندن در این رقابت به روز بودن امری غیرقابل اجتناب است، به ویژه برای کسانی که به طور حرفه ای در این حوزه مشغول به فعالیت می باشند؛ که در صورت هوشمندی و مجهز بودن آن ها به دانش روز، می توانند از این سفره گسترده سهمی برای خود بردارند.

بنابراین برای اینکه بتوانیم بهترین زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم باید بر اساس بروزترین اطلاعات زبان‌های برنامه نویسی، توانایی ها، کاربردها و محدودیت های آن‌ها را بشناسیم. به عبارتی ساده تر باید بدانیم که هر زبان برنامه نویسی با توجه به توانایی هایش، در چه زمینه هایی بهترین کاربرد را دارد. پس اگر آماده اید، برویم تا با شروع این ماجراجویی داستان هر زبان را بشناسیم و به اهداف اصلی، توانایی ها و محدودیت های آنها پی ببریم. ‌

 

شروع ماجراجویی:

 

 

1. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت:

 

ماجراجویی ما با سفر به دنیای یکی از محبوب ترین و داغ ترین زبان های حال حاضر یعنی جاوا اسکریپت آغاز می شود. زمانی که صحبت از محبوبیت زبان های برنامه نویسی به میان می آید، بی شک نام جاوا اسکریپت همواره در لیست محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به چشم می خورد که طبق نتایج سایت StackOverFlow این زبان توانسته با اکتساب 69.8 درصد رأی کاربران، به عنوان محبوب ترین زبان در جایگاه نخست قرار گیرد.

امروزه همه کسانی که قصد دارند به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار فعالیت کنند، جاوا اسکریپت را به عنوان یک گزینه همه فن حریف در اختیار دارند. اگر شما یکی از این افراد هستید اجازه دهید به شما بگویم که قرار است از این زبان خیلی استفاده کنید و زمانی که می گویم خیلی زیاد منظورم همیشه است. بله، شاید همیشه ی خدا از این زبان استفاده نکنید ولی تقریبا 90 درصد اوقات از آن استفاده خواهید کرد و به همین دلیل تعجبی ندارد اگر بگویم جاوا اسکریپت از لحاظ کاربرد بقیه ی زبان های برنامه نویسی را با خاک یکسان می کند.

درست است که شما با یادگرفتن این زبان هیچوقت هکر نخواهید شد و درحوزه ی هوش مصنوعی شانسی نخواهید داشت و نمی توانید به سمت کار با بیگ دیتا بروید ولی اگر بخواهید بک اند کار کنید Nodejs به کمک شما می آید و برای فرانت اند شما فریمورک های بزرگی همچون React , Angular,Vue را در لیست خود دارید، حتی اگر بخواهیم از کتابخانه ی جی کوئری هم چشم پوشی کنیم! با این حال اگر بخواهید اپلیکیشن های تحت دسکتاپ و موبایل را هم تولید کنید فریمورک هایی همچون Electron و React Native را در اختیار دارید که چیزی برای شما کم نمی گذارند.

تمام این فریمورک ها و کتابخانه هایی که مبتنی بر زبان جاوا اسکریپت هستند به اندازه ی کافی قوی هستند و نسبتا از پیچیدگی کمی برخوردارند. پس اگر قصد دارید به یک متخصص جاوا اسکریپت تبدیل شوید و به فکر راه اندازی یک استارتاپ هستید، می توانید با استفاده از این زبان به تنهایی نقش یک تیم فنی را تا زمان بزرگ شدن استارتاپ بازی کنید! محبوبیت و کاربردی بودن این زبان در حوزه های مختلف با یکدیگر دست به دست هم می دهند تا آن را به یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری تبدیل کنند. بنابراین اگر دوست دارید به یک برنامه نویس همه فن حریف تبدیل شوید بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع، جاوا اسکریپت می باشد.

زبان برنامه نویسی JS

2. زبان برنامه نویسی پایتون:

 

مگر می شود در این ماجراجویی به دنیای بی انتهای برنامه نویسی وارد شد و به ماری به نام پایتون برخورد نکرد؟ اما این مار برخلاف مارهای دنیای ما، بسیار دوست داشتنی است و یکی از بهترین همراهان ما در دنیای برنامه نویسی خواهد بود. اگر بخواهم به اولین و مهمترین ویژگی این زبان برنامه نویسی اشاره کنم قطعا به «سادگی و آسانی» آن اشاره خواهم کرد که به همین دلیل پایتون به یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب کسانی تبدیل شده است که قصد دارند برای اولین بار برنامه نویسی کنند.

پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید و به سرعت کدنویسی را با آن شروع کنید. اما اشتباه نکنید، سادگی پایتون به معنای ضعیف بودن آن نیست بلکه پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که از شی گرایی و برنامه نویسی ساختار یافته به طور کامل پشتیبانی می کند. همچنین از پایتون به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی هک یاد می شود و برای آن فرقی نمی کند که هدف شما از برنامه نویسی ایجاد وب اپلیکیشن و نرم افزارهای تحت دسکتاپ است و یا مدیریت سرورهای شبکه و یا حتی توسعه ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، این زبان به بهترین نحو از عهده ی تمام آن ها بر خواهد آمد و به ‌جرات می‌توان ادعا کرد که در دیگر زمینه های برنامه‌نویسی هم شما را تنها نخواهد گذاشت.

همچنین در حال حاضر پایتون در شرکت‌ها و سازمان‌های معتبری مانند گوگل، یاهو، یوتیوب، آی بی ام بسیار پر استفاده است که با این اوصاف یادگیری پایتون نه تنها به سکوی پرتابی برای شما به دنیای برنامه‌نویسی تبدیل می شود بلکه می تواند شما را تا رسیدن به موقعیت های شغلی در معتبرین شرکت های داخلی و خارجی نیز یاری کند.

زبان برنامه نویسی PYTHON

3. زبان برنامه نویسی پی اچ پی:

 

نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به این که شما را دعوت به تماشا و ورود به دنیای فیل های برنامه نویسی کنم. این فیل ها در دنیای ما با نام پی اچ پیشناخته می شوند. زبان پی اچ پی، یک زبان اسکریپتی است که اساس و بنیان ایجاد آن، برای طراحی صفحات پویای وب بوده است. از نقاط قوت این زبان می توان به وجود فریمورک های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وب، متن باز و رایگان بودن، جامعه ی بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد.

البته ناگفته نماند که این زبان به همان اندازه که طرفداران زیاد و پر و پا قرصی دارد، منتقدان زیادی هم داشته است که انتقاداتی از جمله کثیف بودن نوع کدنویسی، پایین بودن سرعت اجرا و حتی پشتیبانی نکردن از شی گرایی را به آن وارد می کردند. اما این زبان با بروزرسانی های بسیار عالی که در طی سال های اخیر داشته است، توانسته به خوبی از این انتقادها به منظور پیشرفت خود استفاده کند و تقریبا تمام ضعف های خود را از بین ببرد تا اکنون بتوانیم شاهد پیشرفت های خیره کننده ای از این زبان قدرتمند باشیم تا جایی که پی اچ پی بعد از اضافه کردن قابلیت پشتیبانی از شی گرایی، تمام تمرکز خود را بر روی بهینه سازی کدنویسی و سرعت اجرای کدهای خود معطوف کرده است.

همچنین پی اچ پی توانسته است خود را به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در حوزه ی طراحی وب معرفی کند. پس انتخاب با شماست اگر میخواهید به صورت مستقل و آزاد برنامه نویسی کنید و به دنیای توسعه وب علاقه مند هستید، پی اچ پی یک انتخاب ایده آل از میان زبان های برنامه نویسی تحت وب برای شما خواهد بود.

از طرفی هم باید به این نکته توجه کنیم که علاوه بر اینکه تقریبا 32% سایت های جهان با سیستم مدیریت محتوای وردپرس که مبتنی بر پی اچ پی است، ساخته شده اند بیش از 70% وب سایت های موجود در ایران از جمله لیدرهای بازار وب (اسنپ، اسنپ فود، نت برگ، دیجیکالا، الوپیک و ... ) زبان برنامه نویسی پی اچ پی را به عنوان زبان اصلی خود انتخاب نموده اند و همین امر باعث شده بازار برنامه نویسی به شدت نیازمند نیروی متخصص پی اچ پیباشد. پس اگر پی اچ پی را انتخاب کنید در حال حاضر یک فرصت بسیار ویژه برای شما وجود دارد تا جذب بازار کار در این حوزه شوید.

 

info نکته :

اگر علاقه مند به آشنایی بیشتر و یادگیری زبان پی اچ پی هستید به شما توصیه می کنم که فرصت را از دست ندهید و حتما به راهنمای جامع زبان پی اچ پی مراجعه کنید.

 

زبان برنامه نویسی PHP

4. زبان برنامه نویسی جاوا:

 

اگر تا اینجای سفر خسته شده اید می توانم به شما یک فنجان قهوه پیشنهاد دهم ولی قبل از آن باید به شما هشدار دهم که این قهوه یکی از تلخ ترین نوشیدنی هایی است که تجربه خواهید کرد و شاید اولین بار که این قهوه را بنوشید شدت تلخی آن باعث شود که دیگر به طرف آن نروید ولی اگر صبر داشته باشید و تلخی آن را در ابتدا تحمل کنید چنان به آن عادت خواهید کرد که دیگر نمی توانید از این نوشیدنی شگفت انگیز دست بکشید.

همانطور که می دانید این قهوه همان زبان برنامه نویسی جاوا است. جاوا مناسب ترین انتخاب برای کسانی است که عاشق یک زبان برنامه نویسی قانونمند با ساختاری استاندارد هستند و بی شک می توان ادعا کرد که این زبان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا شناخته می شود که طبق آخرین آمار انجمن برنامه نویسان TIOBE ، جاوا به لحاظ کارایی و استفاده، دارای بالاترین امتیاز در سرتا سر دنیا می باشد و رتبه اول را از آن خود نموده است.

یکی از مهمترین ویژگی های زبان جاوا بهره مندی از ماشین مجازی جاوا ( JVM ) است که این زبان را با هر پلتفرمی سازگار می کند. پس تصمیم با شماست اگر می خواهید توسعه دهنده ی بک اند، برنامه نویس اپلیکیشن های اندرویدی و حتی میکروپروسسورها شوید و یا به مدیریت Big Data بپردازید، جاوا یک انتخاب بسیار مطمئن برای شما خواهد بود.

بنابراین اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی، مخصوصا برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی را دارید و می خواهید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید وقت آن رسیده که حتما مفهوم شعار معروف زبان جاوا را که می گوید "یک ‌بار بنویسید، همه‌ جا اجرا کنید" را تجربه کنید و از کدنویسی با این زبان قدرتمند و همه فن حریف که آن را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی اندروید می شناسند، لذت ببرید.

زبان برنامه نویسی JAVA

5. زبان برنامه نویسی سی شارپ:

 

در این بخش از سفر قصد دارم که یکی از اعضا خانواده محبوب و البته صاحب قدرت در دنیای برنامه نویسی را به شما معرفی کنم. پس اگر قصد دارید از نفوذ و قدرت این خانواده در دنیای برنامه نویسی برای پیشرفت و ترقی خود استفاده کنید باید بگویم که ابتدا باید آن ها را به خوبی بشناسید و یکی از آن ها را به عنوان دوست و همراه خود در این سفر انتخاب کنید.

نام این عضو از خانواده ی C ،C# است که به عنوان پسر جوانتر این خانواده از او یاد می شود. اما جوانی این زبان به مفهوم خامی و ضعیف بودن آن نیست بلکه این پسر جوان توانسته است از تمام خصوصیات و تجارب پدر و برادر بزرگتر خود یعنی C و C++ به بهترین شکل الگو بگیرد و استفاده کند تا امروزه به عنوان یکی از قدرمندترین زبان های برنامه نویسی شناخته شود. C# یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است که توسط مایکروسافت در سال 2000 ساخته شده است.

شاید در ابتدا C# از لحاظ ساختاری خیلی به C++نزدیک بود اما کم کم راه خود را از آن جدا کرد و توسعه یافت، تا جایی که تفاوت‌های آنها بیشتر و بیشتر شد تا به امروز که می توان ادعا کرد که اگر شما C# را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید، میتوانید از آن به عنوان یک میانبر به دنیای برنامه نویسی استفاده کنید چرا که C# این امکان را برای شما فراهم می کند که در حوزه های مختلف نرم‌افزاری از جمله ساخت اپلیکیشن های اندرویدی، ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر iOS ، برنامه نویسی وب وحتی نرم افزارهای دسکتاپی برنامه نویسی کنید.

زبان برنامه نویسی C#

6. زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس:

 

اکنون زمان آن رسیده تا شما را با پسر ارشد خانواده ی C که یکی از فرمانده های با سابقه ی دنیای برنامه نویسی است، آشنا کنم. فرمانده ای که از آن همیشه به عنوان الگویی موفق و الهام بخش برای دیگر زبان های برنامه نویسی یاد می شود و بسیاری از زبان های حال حاضر از آن مشتق گرفته شده اند. اما با این حال همه فکر می کردند به دلیل اینکه تا به ‌حال چند دهه از عمر این زبان برنامه نویسی گذشته است، دیگر زمان بازنشتگی آن فرا رسیده، اما این فرمانده باتجربه در میدان نبرد با زبان های تازه به دوران رسیده نشان داد که "هنوز دود از کنده بلند می شود".

نام این فرمانده C++ است و از سال 1985 فعالیت خود را آغاز کرده است. این زبان سطح میانی توانسته است در طی سال های فعالیت خود از طریق به کارگیری در شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، اوراکل، ادوبی و... به شهرت فراوانی دست یابد.همچنین آموزش برنامه نویسی C++ معمولا در دانشگاه ها تحت عنوان درسی آموزش برنامه نویسی به دانشجویان در رشته های فنی مهندسی تدریس می شود. شاید خیلی ها بر این باور بودند که این زبان برنامه نویسی قدیمی شده است و دیگر کاربردی ندارد اما شاید هیچ کس انتظار این را نداشت که این زبان دوباره قیام کند و بتواند در حوزه واقعیت مجازی از دیگر زبان ها پیشی بگیرد و هم چنان محبوبیت خود را حفظ کند.

تقریبا تمام سیستم های سطح پایین مانند سیستم عامل، سیستم های ماشینی و ... با استفاده از زبان C++ نوشته شده اند. پس اگر می خواهید یک برنامه نویس در سطح سیستم باشید و یا به برنامه نویسی در حوزه ی بازی های رایانه ای بپردازید، زبان C ++ برای شما گزینه ی بسیار مناسبی است.

زبان برنامه نویسی C++

7. زبان برنامه نویسی روبی:

 

هر کس که برای اولین بار به دنیای برنامه نویسی پا می گذارد در فکر پیدا کردن گنج و برداشتن غنیمتی از آن برای خود است. بنابراین اگر شما هم با این افراد هم عقیده اید و شیفتهی جواهرات و سنگ های قیمتی هستید، باید مسیر حرکت سفرمان را به سمت سرزمینی عوض کنم که به داشتن یاقوت های قرمز رنگش مشهور است، یاقوت های زیبایی که آنها را در دنیای برنامه نویسی روبی می نامند. زبان برنامه نویسی روبی برای اولین بار در سال 1995 به جامعه ی برنامه نویسان با شعار "بهترین دوست برنامه نویس" معرفی شد. روبی زبانی شی گرا و سطح بالا است که امروزه به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهت ساخت و توسعه ی وب اپلیکیشن و وب سرویس ها شناخته می شود.

از طرفی اگر بخواهم به مزایای این زبان برنامه نویسی اشاره کنم باید به سینتکس بسیار ساده و روان آن که شباهت زیادی به زبان های محاوره ی انسانی دارد اشاره کنم که یادگیری آن را برای برنامه نویسان بسیار ساده کرده است. این امر باعث شده است که روبی به یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی که می خواهند برای اولین بار پا به دنیا برنامه نویسی گذارند تبدیل شود.

با این حال از این نکته نباید غافل شد که گستره ی فعالیت های این زبان در مقایسه با زبان های دیگر برنامه نویسی در حوزه ی توسعه ی وب چندان وسیع نیست و از فرصت های شغلی کمتری نسبت به زبان هایی مثل پی اچ پی بهره مند است. پس انتخاب با شما است، اگر میزان موقعیت های شغلی برای شما از اهمیت پایین تری برخوردار است، می توانید روبی را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید.

زبان برنامه نویسی RUBY

8. زبان برنامه نویسی سوئیفت:

 

اگر در طول این سفر به آسمان نگاه کرده باشید حتما چشمتان به پرنده ای زیبا و سفید رنگ افتاده است. این پرنده در دنیای ما به عنوان زبان برنامه نویسی سوئیفت شناخته می شود. ‍‍‍‍‍‍سوئیفت یک زبان برنامه‌نویسی کامپایلری است که به منظور توسعه‌ی نرم افزارهای مبتنی بر سیستم عامل های انحصاری شرکت اپل یعنی iOS ، macOS، watchOS و tvOS توسط این شرکت در سال 2014 ساخته شده است.

شرکت اپل این زبان برنامه نویسی را با هدف جلوگیری از خطا های برنامه نویسی، سهولت بخشیدن به برنامه نویسی برای سیستم عامل های خود و افزایش سطح امنیت نسبت به زبان هایی مثل Objective-C طراحی کرده و توسعه داده است. همچنین زبان برنامه نویسی سوئیفت طوری طراحی و ساخته شده است که بتواند قابلیت همراهی زبان Objective-C و حتی زبان C را در خود داشته باشد که همین امر باعث شده است تا این زبان بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به ثبت برساند. بنابراین اگر شما هم با توجه به رشد روز افزون و محبوبیت زیاد محصولات شرکت اپل تصمیم گرفته اید به سمت توسعه ی نرم افزارهای مبتی بر سیستم عامل های این شرکت بروید زبان سوئیفت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

زبان برنامه نویسی SWIFT

9. زبان برنامه نویسی کاتلین:

 

در این بخش از سفر تصمیم گرفتم که شما را به جزیره ای به نام کاتلین دعوت کنم، جزیره ای که ممکن است کسانی که علاقه مند به برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی هستند، عاشقش شوند و با ورود به آن دیگر قصد برگشتن از آن جا را نداشته باشند. نام این جزیره تقریبا ناشناخته از جوانی جویای نام که قصد دارد جا پای جای زبان برنامه نویسی جاوا بگذارد، انتخاب شده است.

کاتلین برای اولین بار در سال 2011 توسط شرکت JetBrains به جامعه ی برنامه نویسان معرفی شد و پنج سال بعد، درسال 2016 اولین نسخه پایدار از این زبان ارائه شد. کاتلین یک زبان متن باز قدرتمند و شی گرا است که به گفته سرپرست تیم توسعه دهندگان آن، قرار است از جاوا بهتر عمل کند. عاملی که باعث شده است کاتلین مورد توجه برنامه نویسان این حوزه قرار گیرد و بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ثبت کند، این است که در سال 2017 شرکت گوگل، این زبان برنامه نویسی را به عنوان زبان دوم برنامه نویسی سیستم عامل اندروید، معرفی کرده است.

با توجه به اینکه بسیاری از توسعه دهندگان با تجربه در این حوزه ریسک مهاجرت از زبان برنامه نویسی جاوا به کاتلین را پذیرفته اند و بر این عقیده بودند که قبول این ریسک ارزشش را دارد. اگر شما هم با این افراد هم عقیده هستید می توانید با قبول این ریسک و به امید دست یابی به موقعیت های شغلی مناسب در آینده، زبان کاتلین را به عنوان زبان مورد استفاده خود انتخاب کنید.

KOTLIN زبان برنامه نویسی

10. زبان برنامه نویسی گو:

 

قبل از اینکه ماجراجویی ما به اتمام برسد باید شما را با خرس آبی سرزمین برنامه نویسی آشنا کنم. خرسی که نامش Golang است و از عبارت Go Language اقتباس شده، ولی همه آن را به اختصار Go صدا می زنند. زبان برنامه نویسی Go که توسط شرکت گوگل ساخته شده است برای اولین بار در سال 2009 به دنیای برنامه نویسان وارد شد.

این زبان متن باز، شی گرا و سطح پایین است که از سینتکسی تمیز و روان بهره می برد. زبان Go شما را قادر می کند تا با استفاده از آن هر نوع نرم افزاری را پیاده سازی کنید. پس اگر قصد انتخاب یک زبان برنامه نویسی بهینه در زمینه های وب، سرور و شبکه را با در نظرگرفتن قابلیت مقیاس پذیری بالا دارید، می توانید از زبان Go برای این منظور استفاده کنید.

GO زبان برنامه نویسی

 

پر درآمدترین زبان برنامه نویسی

 

پر در آمدترین زبان برنامه نویسی در ایران بدون شک زبانیه که که برنامه نویس در اون زبان و مفاهیم های آن حرفی برای گفتن دارد این سوال که من کدام زبان را یاد بگیرم که بتوانم به راحتی درآمد میلیونی داشته باشم یک سوال اشتباه است که اکثر دوستانی که با برنامه نویسی آشنا میشوند از ما روزانه می پرسند از نظر من پولساز ترین زبان برنامه نویسی زبانی است که بتوانید در آن همیشه به روز و حرفی برای گفتن داشته باشید پس صرفا وقت خود را روی یک زبان خاص نگذارید و سعی کنید مفاهیم و کانسپت های برنامه نویسی را یاد بگیرید.

 

پایان ماجراجویی:

 

قطعا افراد مختلف در هر سفر، تجارب مختلفی به دست می آورند. اگر این ماجراجویی اولین سفر شما به دنیا بزرگ برنامه نویسی بوده است، امیدوارم بتوانید با استفاده از تجربه ای که از این سفر به دست آورده اید به خوبی با زمینه های برنامه نویسی آشنا شده باشید و بتوانید به پرسش "چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم ؟" پاسخ دهید و بهترین زبان برنامه نویسی را با توجه به اهدافتان انتخاب کنید.

همچنین اگر هم اکنون شما عضوی از خانواده ی بزرگ برنامه نویسان هستید در نتیجه قطعا با مبانی برنامه نویسی آشنا هستید، پس به ما بگویید از چه زبان برنامه نویسی استفاده می کنید و علت استفاده از آن چیست؟ در بخش نظرات همین صفحه منتظر به اشتراک گذاشتن تجارب شما هستیم...

 

https://www.7learn.com

انتشار : ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

"برای دریافت پاسخ سریع ،حتما با ایمیل زیر در ارتباط باشید" toosiran2@gmail.com‬

بزرگ ترین فروشگاه مبانی نظری رشته های روانشناسی و مدیریت و...

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما